dilluns, 30 de novembre del 2009

The Royal Tenenbaums, de Wes Anderson

M'agraden les pel·lícules de Wes Anderson, que coescriu amb Owen Wilson. Són històries poc convencionals, però estranyament creïbles. Anderson filma amb gràcia, amb plànols fàcilment reconeixibles com l'estil de l'autor, amb seqüències a càmera lenta. Els guions són bons, farcits de personatges intel·ligents i desenganyats, que volen aprofundir en l'autoconeixement.

The Royal Tenenbaums (vés a saber com la van traduir aquí, i a qui li importa) està plena de bons actors (Angelica Huston, Bill Murray, Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson...), que sovint treballen amb Anderson, i té una força narrativa impressionant. Personatges memorables, entranyables i difícils d'oblidar, amb una infància molt exitosa i una adultesa força irregular, que qüestionen el significat tradicional del mot família. Val la pena, de debò.

Pàgina oficial de The Royal Tenenbaums.

.

2 comentaris:

  1. En castellà en van dir "Los Tenenbaum: una familia de genios". A Sud-amèrica en van dir "Los excéntricos Tenenbaum". Jo no l'he vista i per tant no sé si s'hi ajusta ni per on va el "royal" de l'original.

    ResponElimina
  2. Hum... Doncs tant en una versió com a l'altra l'afegit al cognom Tenenbaum és escaient, tot i que en anglès Royal és el nom d'un dels personatges. En tot cas, prefereixo la versió de Sud-amèrica, per molt que condicioni l'espectador.

    Gràcies, Malapartià.

    ResponElimina